Toată lumea visează la o casă, la o proprietate unde să-și delimiteze un perimetru personal cât mai larg, să fie stăpân incontestabil pe domeniul lui, inviolabil, inatacabil și, dacă se poate, cât mai ușor gestionabil. Dar astea sunt protejate de porți. Care, spre deosebire de ușile de locuința, sunt mai masive, mai robuste, mai greu de utilizat. Așa că o telecomanda de poartă, garaj sau barieră ține de eficientă și de elegantă, și pentru un el, că are o altă prestanța când controlează totul cu un buton, și pentru o ea, că nu mai este de actualitate că o ființă atâta de finuță să se murdărească pe mânuța.

 

Ce reprezintă telecomenzile pentru porți automate

 

Telecomanda înseamnă confort. Deschiderea fără efort a garajului sau a porții de la curte este următoarea dorința firească după achiziționarea unei case. Iar pentru cei care locuiesc în ansambluri moderne de apartamente, copierea telecomenzii de la barieră este un privilegiu, nu o corvoadă, deoarece le asigura accesul la parcarea privată, probabil cea mai apreciată facilitate în imobiliare.

Telecomanda mai înseamnă elegantă. Adică să te respecți într-atât, încât nici să nu coborî din mașînă pentru a-ți deschide poartă sau barieră. Elegantă, nu aroganță. Aroganță ar fi să ai pretenția să ți-o deschidă altcineva.

Telecomanda înseamnă și eficientă. Toată procedura de coborâre din mașînă-deschidere poartă-urcare în mașînă-mișcare mașînă-oprire mașină-coborâre din mașină-închidere poartă-urcare în mașină-parcare înseamnă pierdere de vreme. O telecomanda de poartă sau de garaj îți aduce clar un avantaj față de vecinul care, trecând prin toți pașii de mai sus, până intră in casă, se trezește că a și trecut ora de masă și e timpul să se pună direct la somn.

Telecomanda înseamnă siguranță. O cheie este mai ușor de copiat decât este o telecomanda de clonat. Această din urmă este un transmițător care emite un semnal electric sub formă unui cod, captat de un receptor radio, pentru a acționa deschiderea/închiderea caii de acces. Modelele cu cod dinamic (sau rulant) au un grad crescut de siguranță, deoarece folosesc un algoritm care generează un cod unic la fiecare utilizare.

 

Butonul de siguranță al garajului și al curții

 

Copierea este o chestiune sensibilă. În general, oriunde, și în particular în cazul unei telecomenzi, fiindcă dacă nu este o copie fidelă, rămâi cu o carcasa fără utilitate și cu o vulnerabilitate în sistemul de acces. În cazul telecomenzii nu contează atât ce este la exterior, cât ce are în interior.

Filozofic, cumva, nu? Dar este adevărat, fiindcă are mecanisme care funcționează după parametri foarte greu, dacă nu imposibil, de ignorat, ceea ce înseamnă că e foarte ușor să ratezi manoperă.

Un atelier de lăcătușerie profesionist va încerca mereu să îți ofere cel mai bun serviciu, din punct de vedere al clonării telecomenzii de la poartă, care să utilizeze cod rulant, ce se schimbă automat după fiecare folosire, să aibă o rază de acțiune cât mai mare, capacitate de stocare a codurilor generoasă și posibilitatea de a suportă un număr crescut de frecvente radio.

 

De ce să vrei una

 

O telecomanda este foarte utilă dacă ai o vila, o poartă la fel de impunătoare, dar nu și un valet care să ți-o deschidă. Și cam degeaba ai limuzina, dacă trebuie să faci muncă „de jos” de a coborî din ea că să-ți deschizi singur poartă. Iar dacă nu ai o vila, te vei simți privilegiat când plouă, ajungi acasă și poartă se deschide singură că și cum te-ar fi așteptat, apoi se închide ascultătoare, ușa garajului la fel de civilizat, toate că o orchestra profesionistă cântând melodia succesului tău de a ajunge acasă complet uscat.

E că o declarație că eșți gata pentru orice situație, mai puțîn să nu o mai ai, așa că fă din copierea telecomenzii de la garaj și poartă o prioritate când e cazul, nu când te lovește necazul! Și alege pentru manoperă de multiplicare un atelier care nu te va lasă cu ochii în soare (sau in ploaie, după cum ți-e ghinionul).

De asemenea, tot mai multe afaceri simt nevoia unei telecomenzi pentru porți automate, pentru a gestiona fluxul mare de autovehicule, fie că este vorba despre clienți sau despre aprovizionările cu marfă.