Problemele cu butucul, yala sau broasca sunt mai comune decat crezi, deoarece utilizarea constanta cauzeaza erodarea anumitor componente sau a intregului mecanism. Tehnicienii de la CHEI OK s-au confruntat de-a lungul timpului cu numeroase situatii care le-au solicitat intreaga pricepere, serviciile de montare yale usi si reparatii broaste usi, respectiv schimbarea butucilor necesitand nu doar cunostinte temeinice, ci si un plus de responsabilitate. Si asta pentru ca de corectitudinea manoperei depinde siguranta unei locuinte, a unei familii. Subiectul este delicat din cel putin 5 motiveꓽ
1. Daca usa nu se deschide, nu poti intra in locuinta, intr-o anumita camera sau in birou. Mai rau de atat ar fi doar ca de cealalta parte a usii sa fie un copil care plange sau un lucru de care ai neaparata nevoie.
2. Daca usa nu se inchide, nu poti parasi locuinta sau biroul. In acest caz, mai rau de atat ar fi ca fix atunci sa ai o intalnire urgenta.
3. Daca sistemul de inchidere nu functioneaza corespunzator, permanentul scartait, jocul clantei sau necesarele imbranceli iti vor aminti tot timpul ca iar ai uitat sa faci ceva. Mai rau de atat ar fi sa ti-o tot aminteasca nevasta.
4. Daca ignori schimbarea yalei, schimbarea butucului usii sau reparatia broastei la momentul potrivit (preferabil inainte sa cedeze de tot), mecanismul defect iti va lasa casa vulnerabila in fata hotilor. Mai rau de atat ar fi ca si hotii sa stie asta.
5. Daca ti-ai pierdut cheia locuintei, nu poti fi sigur ca cel care o gaseste nu va incerca sa ti-o returneze exact cand tu nu esti acasa. Suna la CHEI OK si te scapam de grija asta.

Exista pe piata o mare varietate de usi si de sisteme de inchidere, fiecare avand elemente specifice. De aceea o manopera de schimbare a butucului unei usi metalice Beyler, spre exemplu, nu poate fi executata de un amator, intreband un prieten sau in baza experientelor anterioare cu usile de demult, din lemn. Lasa in seama profesionistilor de la CHEI OK schimbarea butucului usii metalice sau schimbarea broastei usii termopan. Nu degeaba suntem de 40 de ani in bransa.

De ce sa alegi CHEI OK pentru schimbarea yalei usii metalice

Suntem specialisti in schimbat yale pentru usi metalice si alte manopere complexe, precum cele de inlocuire a butucului usii metalice sau schimbare a butucului unei usi termopan. Acestea nu sunt atat de simple ca desurubarea unui bec ars, insa tehnicienii de la CHEI OK au competenta de a solutiona chiar si cele mai dificile probleme legate de sistemele de inchidere. Pentru noi nu conteaza daca e o usa de lemn, de termopan sau metalica, de la locuinta, depozit, birou sau garaj. Orice lucrare care vizeaza reparatia yalei usii si tot ce tine de acest domeniu necesita atat scula potrivita, cat si stiinta de a o folosi, iar noi le avem pe amandoua. Ne ocupam cu asta de 4 decenii, de aceea am ajuns numarul 1 in Ploiesti si judetul Prahova. Utilizam cele mai moderne instrumente pentru a presta cea mai completa gama de servicii de lacatuserie, de la deblocarea caii de acces cu interventii minim invazive, la reparatii yale, montaj yale, reparatii butuci, inclusiv schimbarea unui butuc fara cheie, pana la manopere de reparare a broastei usii de interior sau schimbarea broastei usii metalice.

Cum stii ca ai nevoie de noi

1. Cheia intra greu – daca simpla introducere in butuc e o provocare, e timpul sa cauti ajutor specializat.
2. Cheia iese cu dificultate – daca ai nevoie de ambele maini sa o tragi afara din butuc, e semn ca ceva acolo inauntru nu e chiar bine.
3. Cheia se blocheaza in timpul rotirii – o fortezi o data, o fortezi de doua ori, fie, dar nu astepta pana se rupe.
4. Trebuie sa tragi tare de clanta pentru a putea inchide usa – daca mecanismele incuietorii incep sa-si piarda rigiditatea, interventia unui profesionist este deja o chestiune de integritate.

Reparatia broastei usii dupa ureche si alte idei „inspirate” Exista numeroase sfaturi despre ce ar trebui sa faci cand ti se blocheaza usa, folosind doar o agrafa de birou, un cutit de unt sau un ciocan… Poate functioneaza, nu stim, nu am incercat. De ce sa improvizam, daca noi chiar stim ce facem? De fapt, aici, la CHEI OK, stim bine fix trei lucruri: cum sa facem treaba bine (o fi deja rutina, dar sa stii ca nu ne-am plictisit de performanta), cum sa facem treaba foarte bine (stai linistit, tariful nostru ramane la fel de mic) si cum sa facem treaba mai bine decat ceilalti (asta e, mai avem si zile proaste).

Ce sa nu faci daca s-a blocat usa

1. Nu forta deschiderea lovind usa. Chiar daca ai succes, nu vei rezolva problema cu incuietoarea defecta si, in plus, risti sa provoci pagube mai mari, chiar si in cazul unei usi solide. Limiteaza-te, daca se poate, la reparatia yalei usii metalice. Te va costa mai putin decat sa schimbi usa cu totul.
2. Nu considera ca o rezolvi tu cumva si singur. Unii barbati priceputi la toate sunt tentati sa nu se mai complice cu specialistul pentru „banalitati” precum o montare broasca pentru usa de interior. Altora schimbarea yalei usii le pare de-a dreptul floare la ureche. Se incumeta curajosi sa abordeze manopere care necesita ani de experienta, precum inlocuirea yalei usii metalice sau de montare a broastei usii metalice, iar apoi esueaza cu succes. Tu nu fa ca ei. Suna la CHEI OK!