Adevărul este că fiecare bărbat mai încearcă mici reparații pe lângă casă sau la mașînă. Se întâmplă destul de des să vezi câte un vecin mesterind una-altă în parcare, dar că știe ce face sau doar se preface, este discutabil. E clar că nimeni nu vrea să ajungă in service sau la un lăcătuș pentru orice fleac. Nici la doctor nu mergi pentru orice jenă. Însă problemele la butuc sau care necesită reparația contactului auto sau a închiderii centralizate nici nu trec de la sine, nici nu pot fi neglijate.

 

Semne de alarmă

 

Ce poți face pe cont propriu dacă îți rămâne cheia blocată în contactul Loganului? Se poate întâmplă cu orice mașînă, dar zicem Logan fiindcă este un autoturism unde parcă te mai încumeți să încerci câte o manevră curajoasă de remediere, fără teamă că îi vei produce daune prea mari. Nu că ar fi de lapadat, însă, sincer, lucrezi cu altă grijă cu o limuzina, pe care ți-e și frică să o atingi nepotrivit, să nu ii iei poleială.

Dar nici chiar la un Logan nu ai ce să-i faci dacă s-a stricat contactul. Sau în cazul în care nu mai poți smuci cheia afară din butuc. Și chiar dacă reușeșți, incidentul ar trebui să fie un semn clar de alarmă că mașînă are nevoie de un specialist, fiindcă nu o să mai fi la fel de norocos dată viitoare. Dacă e nevoie de reparația închiderii centralizate, nici o improvizație nu o să te ajute, că poți ajunge să dezbraci mașînă până la instalație și să nu rezolvi nimic.

Cel mai neplăcut este când asemenea probleme, care de obicei se dezvoltă în timp, devin urgențe când te afli cine știe pe unde, departe de casă, chiar de civilizație, cu familia după ține. De asta este important să investeșți din timp într-o relație bună cu un specialist în reparațîi de contacte auto și manopere conexe, să ai pe cine sună când te afli într-o situație de criză, măcar să-ți dea un sfat util, să-ți recomande un coleg de breaslă de prin zona unde te afli, dacă nu chiar să vină la față locului să te ajute. Bine, asta din urmă, recunoaștem, e mai greu să se întâmple, dar să știi că există ateliere de lăcătușerie care chiar oferă astfel de servicii.

 

Cum îți alegi specialistul

 

Am stabilit deja că toate manoperele care privesc contactul mașinii, butucul și sistemul de închidere au un grad de complexitate care le fac incompatibile cu efectuarea lor în regie proprie, însă nici găsirea unui specialist cu adevărat competent și implicat nu este ușoară. Sunt multe ateliere de tot felul, cu profesioniști unul și unul, cele mai bune instrumente și intențîi, doar că și în acest domeniu e că la medic: de la unul ieși fără probleme, la altul te alegi cu o problema în plus.

Experiență garantează excelență, așa că uitate-te la „vârstă” pe piață a specialistului.

Foarte importante sunt și recomandările. Practic, acestea te ajută să ajungi în locul potrivit mergând pe urmele celor care au avut înaintea ta nevoie de reparațîi la închiderea centralizată, de exemplu. Aceștia pot garanta pentru o treaba bine făcută. În plus, cine beneficiază de recomandări se poate presupune că are și un volum mare de muncă, rodajul în activitate asigurând păstrarea îndemânarii.

Are o mare influență asupra succesului complexelor manopere asupra sistemelor de acces și de pornire ale mașinii și aparatură folosită. Parcă altă încredere îți da specialistul care se prezintă cu instrumente că demontate fix atunci de pe un OZN, decât unul pentru care șurubelniță e soluția universală pentru orice problema.

Nu în ultimul rând, contează atitudinea, cum îți vorbește. Pe înțelesul tău sau doar te zăpăcește mai tare? Folosește termeni de specialitate, că să te impresioneze sau să te inducă în eroare, pentru a justifică cu manopere SF prețuri la fel, că și așa tu nu înțelegi mare lucru? Transparență îi aduce specialistului puncte în plus la încredere și bunăvoința, crescând șansele de a primi cele mai bune opțiuni pentru ține, nu pentru buzunarul lui.

Contează dacă va încerca să repare o piesă defectă sau îți va propune direct să o schimbe. Tot ce este nou, e scump, de aceea ar trebui să încerci să găsești un atelier specializat în reparații de contacte auto pentru care schimbarea pieselor e ultima soluție și care știe gestiona și o încuietoare blocată, și o ușa deteriorată, și un contact înțepenit. Și care nu ia pielea de pe ține, fiindcă dacă un bărbat mai încearcă singur mici reparații, e tocmai pentru că ar vrea să scape de asemenea complicații. Din păcate, scurtăturile în acest domeniu nu duc nicăieri.