Automatizarea cailor de acces este una dintre cele mai apreciate inovații din domeniul infrastructurii rutiere, publice și private, telecomenzile pentru porți automate devenind gadget-uri tot mai comune. Asta și pentru că proprietățile individuale au numeroase beneficii de pe urmă instalării unei porți cu deschidere la buton sau a unei uși de garaj pentru a cărei manipulare nu trebuie să coborî din mașînă. Pe de altă parte, barierele de acces reprezintă soluții, în principal, pentru instituții publice sau mari unități de producție. Deși…

 

Unde poate fi instalată o barieră

 

Nu există o regulă în această privința, însă barieră a fost creată pentru a controla cu ușurință accesul în spațiile cu trafic intens, asta limitând, într-un fel, opțiunile. Astfel, în general, telecomanda pentru barieră este în special utilă în instituțiile unde este necesară gestionarea eficientă a unei circulații complicate. De fapt, în unele cazuri, precum spitalele, orice altă soluție pentru descongestionarea traficului decât o barieră ar fi total neproductivă: ambulanțe una după altă, zeci de angajați mișunând permanent pentru predarea turelor, pacienți și aparțînători întrând și ieșind non-stop.

În aceeași măsură, o telecomanda de barieră pentru parcare își merită toți banii în cazul businessurilor care lucrează cu volume mari de marfă și unde mișcarea autovehiculelor pentru a descarcă sau a prelua este constanța. La fel de utilă se dovedește și în cazul unei săli de nunți, de exemplu, cu mașini angrenate într-un du-te-vino permanent.

Însă și proprietarii de case pot câștigă de pe urmă acestei soluții de acces, pentru că este foarte comod să ai o barieră: doar apeși butonul, se ridică, coboară, iar tu te uiți în oglindă retrovizoare în timp ce tehnologia face toată treaba. O casă a cărei curte este lăsată semideschisa în acest fel poate părea ușor nonconformistă, având în vedere faptul că barieră nu face nimic pentru a opri accesul „la picior” al oricărei persoane în spațiul respectiv, însă merită luat în calcul costul redus raportat la un gard și o poartă clasice. În plus, cine vrea să între neinvitat, intră oricum, cu gard sau doar cu barieră.

 

Beneficiile unei porți și ale unui garaj cu buton

 

Dacă ar fi fost o întrebare – Care sunt beneficiile unei porți sau ale unui garaj cu deshidere automată? – ar fi fost una retorică. Sunt multe, dar cel mai important avantaj este casă.

Apartamentele și porțile cu telecomanda nu prea se potrivesc, iar de apartamente și garaje, s-a mai auzit, dar acest gen de construcții prin parcările blocurilor sunt tot mai rare. Clonarea telecomenzii de poartă sau garaj este, în schimb, o necesitate pentru proprietarii de case și de curți, și de cai de acces private, și de căței, și de tot ce au ei mai prețios de îngrădit și ținut sub control strict.

Este și e o chestiune de statut, fiindcă nu oricine are casă, iar dintre cei care au, nu toți dețîn garaj, poartă automată și cu atât mai puțîn barieră. În special în zonele urbane, la casele dintre blocuri și în cartierele rezidențiale sistemele de acces automatizate sunt percepute, într-un fel, și că o obligație socială, deoarece degeaba ai castel, dacă trebuie să tot coborî din mașînă că să intri în el, să deschizi și să închizi poartă. Rad vecinii de ditamai proprietarul de vila care lucrează încă manual!

 

Tehnologia siguranței

 

Chiar dacă nu ai pățit-o încă, îți dai seama că e neplăcut să stai în față unei porți și să nu meargă telecomanda. Fix când plouă! Măcar, dacă e pe sistem manual, asta e, dar dacă ai ajuns la nivelul automatizării caii de acces, te cam prinde jenă să nu funcționeze sistemul. De aceea trebuie să îți faci o favoare și să te asiguri că ai tot timpul o telecomanda pentru poartă și garaj funcțională. Telecomenzile, de orice fel, înseamnă tehnologie, coduri, cipuri, programare, electronică, așa că nu e chiar simplu să găseșți pe cineva care chiar știe să-ți facă o copie exact cum trebuie. Apelează doar la serviciile unui atelier de lăcătușerie cu experiență, care, dacă e nevoie, se și deplasează la față locului, să vadă ce deschide acea telecomanda și care este structura amplasamentului, care te și sfătuiește, adaptând oferta necesităților tale, și care, cel mai important, va ști să realizeze o dublură perfectă.

Clonarea telecomenzii de la poartă principala, a celei de la barieră sau de la garaj este o investiție în siguranță personală și a familiei tale. Fă-ți copii chiar și doar pentru a le răpi vecinilor carcotasi plăcerea de a se bucură de necazul tău, dacă ai rămâne fără o telecomanda funcțională. Iar dacă optezi pentru una universală, ușor programabila de către un atelier profesionist pentru controlarea mai multor dispozitive, să vadă toți cum dirijezi tu totul cu un singur gadget, va avea de câștigat și comoditatea ta, și mândria. Obligație socială îndeplinită cu succes!