Din punct de vedere al posesiunilor, mobile si imobile, oamenii se deosebesc unii de ceilalti prin cantitatea bunurilor detinute, prin calitatea si valoarea acestora, insa ce avem in comun toti, indiferent de nivelul la care ne situam, este dependenta de micul instrument care ne permite sa ne bucuram de ceea ce avem: cheia (prin extensie, telecomanda, cartela, tag-ul). Degeaba le posezi, daca nu poti sa le protejezi si sa le accesezi la discretie. Practic, ceea ce ne face mai puternici, sistemul de securitate al autovehiculului sau locuintei, ne si doboara, in momentul in care nu mai functioneaza.

 

Probleme si dileme

 

Probabil ca nu este om care sa nu fi ramas macar o data in viata lui in fata unei usi inchise, fie din cauza lipsei cheii, fie a defectarii sistemului de deschidere. Fiecare dintre aceste scenarii are o mare probabilitate de materializare, fiindca niciun sistem nu este infailibil, ceea ce e foarte bine pentru un atelier de lacatuserie caruia deblocarile auto si deschiderea usilor fara cheie ii asigura o mare parte din activitate.

 

Orice usa, de autovehicul sau de acces in locuinta, te poate pune in una dintre urmatoarele situatii neplacute:

*pierderea cheii sau, in cazul masinii, blocarea acesteia inauntru;

*ruperea cheii in butuc;

*defectarea butucului, blocand patrunderea cheii sau a rotirii acesteia;

*epuizarea bateriei de la masina fix cand tu nu ai apucat sa repari butucul stricat.

 

Problemele cu sistemele de acces pot fi si mai multe, dar dilema e doar una: sa incerci sa rezolvi singur sau sa chemi specialistul. Cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa apelezi la un profesionist atunci cand trebuie sa fortezi cheia ca sa intre, cand nu o poti scoate fara sa o smucesti, cand nu se roteste sau nu duce pana la capat ciclul de rotatie. Toate acestea sunt efecte absolut normale ale utilizarii constante, incuietorile fiind printre cele mai manevrate obiecte, astfel ca si deterioarea lor este una dintre cele mai comune situatii care necesita interventia unui lacatus.

 

Ce este important in cazul deblocarii unei usi

 

O deblocare de usa de apartament poate executa oricine, dar depinde si cum, si ce ramane in urma. Daca scopul este doar sa intri in casa sau autovehicul, cea mai ieftina si rapida solutie este ciocanul sau ranga. Insa daca vrei sa si poti utiliza usa sau portiera post interventie, atunci un lacatus specializat in deblocari de usi de tot  felul e singura solutie.

Este, o data, o chestiune de instrumente. In cazul spatiilor de locuit, exista tipuri de diferite de usi si incuietori, materiale cu proprietati specifice si intr-un fel se realizează o deblocare de usa metalica, in alt fel e abordata una de lemn sau din termopan.

Apoi, e si o chestiune de indemanare, in sensul ca degeaba repari, redand functionalitatea unei incuietori, daca in timpul procedurii faci vraiste, lasand ca dovada a muncii zgarieturi sau deformari structurale si estetice. „Fara urme!” nu este doar un slogan pentru produse de curatare, ci si pentru specialistii in deblocare.

Nu in ultimul rand, e o chestiune de cunostinte, atat pentru a identifica corect problema, cat si modul de abordare potrivit tipului de incuietoare. A dezmembra intregul sistem si a cauta la nimereala unde e buba, nu-i o solutie, fiindca tot ce se demonteaza trebuie apoi montat la loc. E folositor sa stii inainte de a te apuca de treaba ca o usa din tabla zincata poate fi afectata de diferentele mari de temperatura, contractarile si dilatarile dese putand descentra sistemul, in timp ce la deblocarea yalei unei usi metalice trebuie tinut cont de posibilul condens din interior, care poate macina componentele. In cazul deblocarii unei usi de masina, toate cele enumerate trebuie aplicate cu si mai mare seriozitate, fiindca o usa de apartament se mai poate schimba, daca ceva nu iese chiar perfect din prima, dar usa unei masini, nu prea.

 

De asemenea, un lacatus specializat in deblocari de usi poate presta chiar si servicii care unora le par scamatorii, in timp ce altora le-ar conveni foarte tare sa le poate insusi (si trucurile respective, si rezultatele aplicarii lor), precum deschiderea unui Logan fara cheie. Sau a oricarei alte marci, desi in cazul masinilor mai pretentioase proprietarii sunt mai grijulii, pazindu-si cheile auto ca pe ochii din cap, cum se spune, fiindca au mai multe de pierdut si sunt mai constienti de riscuri. Si de faptul ca cele mai multe incidente sunt, de obicei, autoprovocate.

ro_RORomanian
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul, pentru a oferi functiile retelelor sociale si pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor nostri pentru a-ti oferi experiente deosebite, pentru a analiza traficul si modul de utilizare si pentru a-ti personaliza serviciile noastre. In cazul in care alegi sa continui utilizarea website-ului nostru, esti de acord cu utilizarea modulelor noastre si politica de confidentialitate.