Portile cu deschidere automata sunt solutii moderne din ce in ce mai apreciate de catre proprietarii de case, fie ca vorbim despre accesul in curti sau in garaje. Si barierele sunt luate in considerare de tot mai multe persoane fizice si juridice ca optiune extrem de practica pentru restrictionarea accesului autovehiculelor straine in spatiul lor privat, principala atractie constand in usurinta actionarii mecanismului de ridicare/coborare, respectiv deschidere/inchidere in cazul portilor, prin
simpla apasare a unui buton. Care se afla pe o telecomanda, un dispozitiv electronic foarte elegant si versatil, multiutilitar, capabil sa indeplineasca mai multe sarcini simultan. Copierea telecomenzilor de bariera, garaj sau poarta este, in general, o masura preventiva pe care cei care isi instaleaza astfel de sisteme automatizate de controlare a accesului nu isi permit sa o ignore, din cauza faptului
ca, in ciuda numeroaselor avantaje, sunt supuse atat uzurii, cat mai ales pierderii, cel mai mare „defect” al acestora fiind, de multe ori, neglijenta proprietarului.

Avantajele unei telecomenzi

O telecomanda este un dispozitiv foarte usor de utilizat si, in acelasi timp, o solutie extrem de comoda, deoarece scuteste proprietarul de manevrarea manuala a mecanismului de acces. Acest lucru este cu atat mai apreciat pe timp de vreme nefavorabila, cand poti ridica bariera, deschide poarta sau garajul direct din masina. De asemenea, o poarta automatizata simplifica foarte mult accesul in curtile mult prea apropiate de carosabil, care nu beneficiaza de luxul unui spatiu mare de manevra, in asemenea cazuri oprirea masinii pentru deschiderea manuala a portii cauzand blocarea traficului. Insa o poarta sau o bariera automatizate pot fi actionate extrem de eficient, fara sa trebuiasca sa opresti masina in strada, telecomenzile avand o raza de actiune de cativa zeci de metri.

Copierea telecomenzilor de bariera, garaj sau poarta, in functie de tipul acestora

Orice telecomanda este un transmitator, care emite un semnal electric sub forma unui cod, captat de un receptor radio. Acesta este cel care, recunoscand mesajul radio, ii transmite portii sau barierei comanda de a se deschide/inchide, de a se ridica sau cobori. Insa pentru asta trebuie sa indeplineasca doua conditii: sa utilizeze aceeasi frecventa ca si receptorul si sa fie programata, adica invatata codul potrivit.

Dupa cod, exista doua tipuri de telecomenzi:
*cu cod static sau fix – folosit la modelele vechi, in cazul carora codul ramane neschimbat la fiecare inchidere/deschidere, ridicare/coborare, aceasta fiind o vulnerabilitate care poate fi exploatata de persoane rauvoitoare;
*cu cod dinamic sau rulant – o solutie moderna, cu un grad crescut de siguranta, deoarece telecomanda utilizeaza un algoritm special pentru a genera alt cod la fiecare utilizare.
Alte diferente care trebuie avute in vedere atunci cand se copiaza o telecomanda de bariera, garaj sau poarta constau in numarul de frecvente pe care aceste dispozitive pot comunica, unele fiind limitate la una singura, pe cand alte modele recunosc frecvente multiple.
De asemenea, din punct de vedere al proximitatii, exista modele care necesita o apropiere de aproximativ 20 m pentru a functiona, in timp ce altele actioneaza poarta sau bariera chiar si de la 50 de metri, existand, de asemenea, posibilitatea extinderii zonei de actiune prin instalarea de antene speciale.
In ceea ce priveste versatilitatea, unele telecomenzi pot comunica doar cu portile pentru care au fost create, in timp ce modelele universale pot fi programate pentru a actiona aproape orice dispozitiv sau dispozitive multiple, adica atat poarta, cat si usa de garaj si bariera. Astfel, poti reduce la minimum riscul de a ramane fara una dintre telecomenzile tale pur si simplu reducand numarul acestora la una singura care le incorporeaza pe toate.

Caracteristicile unei telecomenzi bune

Un atelier de lacatuserie profesionist va incerca mereu sa iti ofere cel mai bun produs, din punct de vedere al copierii unei telecomenzi de bariera, de exemplu, asta insemnand raza cat mai mare de actiune, dar si:
*utilizarea de cod rulant, care se schimba automat dupa fiecare utilizare, facand imposibila sarcina hotilor de a-l clona;
*capacitate mare de stocare – probabil ca ti se va recomanda modelul care suporta copierea celui mai mare numar de telecomenzi, adica pe cel care poate dechide si poarta, si garajul, ridica si bariera;
*varietatea frecventelor radio – este preferabil un model care poate reproduce telecomenzi cu cat mai multe frecvente, spre exemplu cuprinse intre 433.92 si 868.35 MHz;
*design compact – o telecomanda nu este utilizata intotdeauna in conditii optime, de aceea este important ca modelul ales sa nu fie sensibil la umezeala sau extreme termice.

Iti protejezi bunurile controland accesul la ele si controlezi accesul la ele cu ajutorul telecomenzilor.
Cat pret pui pe primele se vede din calitatea celor din urma, respectiv din exigenta privind calitatea serviciului de copiere a telecomenzii de bariera, garaj sau poarta la care apelezi.

ro_RORomanian
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul, pentru a oferi functiile retelelor sociale si pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor nostri pentru a-ti oferi experiente deosebite, pentru a analiza traficul si modul de utilizare si pentru a-ti personaliza serviciile noastre. In cazul in care alegi sa continui utilizarea website-ului nostru, esti de acord cu utilizarea modulelor noastre si politica de confidentialitate.